De nieuwbouw van basisschool Het Palet, dat in het eerste kwartaal van 2025 zal worden opgeleverd, heeft op vrijdag 28 juni het hoogste punt bereikt. Leerlingen en medewerkers kwamen die dag in een lange stoet van hun oude school naar het bouwterrein parallel langs de Albert Cuyplaan, driftig zwaaiend met vlaggetjes, terwijl de top van de school op het gebouw werd gehesen. Natuurlijk waren daar ook bouwers en bestuurders bij aanwezig en was er een lekkere versnapering te verkrijgen.

Het schoolgebouw krijgt twee bouwlagen en wordt bijna zelfvoorzienend in energie. Ook de inrichting wordt geheel eigentijds. Met lokalen waar de leerlingen uitleg krijgen en leerpleinen waarin ze hun opdrachten individueel of met anderen kunnen uitvoeren. Ontdekken en onderzoeken kunnen de kinderen straks in een speciale ruimte voor Wetenschap en Techniek. En ontmoeten kan bij uitstek in de keuken met bar.

De gebruikers van de school zijn niet alleen de leerlingen. Er komt ook een peuteropvang en buitenschoolse opvang, verzorgd door Humankind. Bovendien gaan sportverenigingen gebruik maken van de gymvoorziening in het gebouw. De oplevering van het pand is gepland in het eerste kwartaal van 2025. Vervolgens wordt de school ingericht en naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van volgend jaar in gebruik genomen.

Het Palet is een fusie tussen de basisscholen dr. Ariëns en de Holthuizen en het onderkomen wordt de locatie van de voormalig Ariënsschool aan de Adriaen Brouwerstraat. De Ariënsschool sloot twee jaar geleden de deuren als basisschool en deed daarna dienst als noodopvang voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen. De leerlingen trokken zolang in bij locatie Holthuizen die toen al de nieuwe naam Het Palet droeg.

Reageren

Het kan zijn dat uw reactie eerst goedgekeurd moet worden als deze niet direct zichtbaar wordt.