Van alle Twentse gemeenten moet ook Haaksbergen haar steentje bijdragen in de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De mogelijkheden hiervoor zijn in kaart gebracht en daarop is overgegaan met de inrichting van de voormalige dr. Ariënsschool als tijdelijke opvangplek voor maximaal 60 Oekraïense vluchtelingen.

Open huis

Maandag 11 april is de voormalige Dr. Ariënsschool klaar om aangemeld te worden als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Voordat de vluchtelingen uit Oekraïne hun intrek nemen kunt u een kijkje komen nemen. Op zaterdag 9 april van 14.00 tot 16.00 uur zijn de deuren geopend voor publiek. U bent van harte welkom om met eigen ogen te zien waar we als Haaksbergse gemeenschap samen voor gezorgd hebben: een waardige plek om vluchtelingen in nood op te vangen.

Locatie: Adriaen Brouwerstraat 4 (voormalige basisschool Dr. Ariëns)

Meldpunt

We begrijpen dat de opvang van vluchtelingen bij u als buurtbewoner vragen kan oproepen. Het e-mailadres dat wij hiervoor beschikbaar hadden is inmiddels niet meer actief. Voor alle vragen kunt u terecht bij de Gemeente Haaksbergen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op haaksbergen.nl/oekraine.